Logo Studio Robbert de Groot+

Bezeten van grafisch ontwerp & branding en de invloed ervan. Ik zie het als een krachtig middel om doelen te bereiken.

Bureau van studio Robbert de Groot
Studio Robbert de Groot

Over mij

Ik ben Robbert de Groot (1988), een analytische en creatieve grafisch ontwerper met een gedurfde kijk op design. Bezeten van het ontwerpvak, branding & identiteiten en de invloed ervan. Gevestigd in Dordrecht en gevormd als ontwerper in Rotterdam. Afgestudeerd in 2012 aan de Willem de Kooning Academie Rotterdam en sindsdien werkzaam als ontwerper in verschillende vormen: zelfstandig grafisch ontwerper, senior grafisch ontwerper bij een branding agency en freelancer bij diverse ontwerp-/communicatiebureaus.

Typisch mij

In dialoog met opdrachtgevers maak ik opmerkelijk en relevant werk dat mensen met elkaar verbindt. Helder en krachtig in vormtaal met extra aandacht voor typografie, kleur, materiaal en ervaring. Functioneel en zonder poespas, doordacht en waar een kloppend verhaal achter zit en doordringt tot de kern. Analyse en eenvoud in idee zijn de belangrijkste vertrekpunten van mijn ontwerpproces. Ze leggen de basis van karakteristieke, onderscheidende en verrassende ontwerpen die je publiek bereiken én blijven hangen.

Werkwijze

Graag word ik zo vroeg mogelijk betrokken bij een project, als alles nog bedacht moet worden. Ik stel mijzelf niet op als alleen ontwerper van informatie, ik fungeer ook als redacteur en regisseur van communicatie. Ik ben erg nieuwsgierig naar je wereld en die van je doelgroep. Wat beweegt je? Waar draait het nou écht om? Wat en wie wil je bereiken? Is dit de juiste manier? Hoe beter ik je begrijp, hoe beter de visuele vertaalslag en oplossing. Waar nodig betrek ik externe specialisten, alles in dienst van het project.

Diensten

Als eenpitter

Met partners

“Ik probeer altijd iets afwijkends te ontwerpen, anders dan men gewend is. Omdat dat prikkelt en blijft hangen. Hierin zoek ik graag de grenzen op van de mogelijkheden.”

Robbert de Groot
Studio Robbert de Groot

De studio

Mijn creatieve studio aan huis, gelegen rondom het centrum van Dordrecht, is niet groot maar wél inspirerend, informeel en laagdrempelig. Vanuit hier werk ik door heel het land en daarbuiten. Ik beschouw deze ruimte niet als alleen de plek waar ik zelf creëer, maar ook als de plek waar ik kan samenwerken en ideeën kan delen met opdrachtgevers en creatieve partners.

Publiciteit en activiteiten

Curriculum vitae

Opdrachtgevers

Ik ben er niet voor iedereen. Wél voor merken die naar een hoger niveau willen, toekomstbestendig willen zijn, onderscheidend van de massa durven zijn en het liefst ook bijdragen aan een betere wereld waarin de mens en planeet centraal staan. Dit kunnen zowel start-ups, (semi)overheden, commerciële merken, culturele en sociale organisaties zijn. Een langdurige en duurzame relatie opbouwen vind ik belangrijk, maar een eenmalig project kan net zo effectief zijn.

Klanten over mij

Als ruimtelijke ontwerpers wilden we graag positief verrast worden. Dat is de reden dat we Studio Robbert de Groot+ inschakelden. En verrast werden we zeker. Niet alleen visueel gezien maar ook door een kloppende en interessante gedachte achter het logo, huisstijl en website.

Nicky van der Kooij
Patina Architecten
Patina Architecten

Ik heb Robbert leren kennen als een gedreven jonge vormgever die standvastig is in zijn visie op de vormgeving, maar mee weet te bewegen als dat nodig is. Zijn ontwerpen zijn verfrissend en doordacht.

Pamela van de Pol
Citymarketing Gemeente Schiedam
Citymarketing Gemeente Schiedam

Door veel gesprekken met ons wist Robbert een logo en huisstijl te ontwerpen die helemaal bij ons pasten. Wij waren aangenaam verrast door het resultaat van dit mooie proces en herkenden ons er echt in.

Bert Kandel
Voorzitter Burenraad DuPont/Chemours
Voorzitter Burenraad DuPont/Chemours

Voor het ontwerpen van onze Monumentenfietstocht hebben wij ontzettend fijn met Robbert samengewerkt. Zijn perfectionistische blik en gevoel voor stijl sloot naadloos aan bij onze wensen. Het resulteerde in een prachtig, gedurfd en creatief ontwerp! Robbert durft buiten de gebaande paden te denken en luistert écht naar de klant.

Maud Schoonen
Maatschappelijke ontwikkeling Gemeente Zwijndrecht
Maatschappelijke ontwikkeling Gemeente Zwijndrecht

Een ontwerper van formaat, die goed: luistert, observeert, samenwerkt, verdiept in de materie en vervolgens vernieuwend creatief is met gevoel voor commercie en inhoud van de beeldende verhaallijn. Robbert is een eigenwijze denker. Al tijdens het brainstormen weet hij kernwoorden uit mijn verhaal te vissen die er toe doen.

Ferry de Bruin
Eigenaar BPM Bouwprojectmanagement
Eigenaar BPM Bouwprojectmanagement

Studio Robbert de Groot+ is een betrokken en onderzoekende partner. Robbert bracht helderheid en inzicht rondom ons merk en heeft op basis daarvan een passende huisstijl ontwikkelt met een nieuwe website. Met een goed en meetbaar resultaat!

Marion van Bruggen
Netwerkcoördinator Dordtse Helden
Netwerkcoördinator Dordtse Helden

Mijn ideeën worden beter als Robbert meedenkt. Hij houdt vast en overtuigt mij op een prettige en leerzame manier en verrast steeds weer met het ontwerp. Met zijn passie voor letters is Robbert een uitblinker in zijn vak.

Margriet Aalberts
Communicatiespecialist INZET078!
Communicatiespecialist INZET078!